Uuest aastast saab taas rongiga Viljandisse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel

Edelaraudtee avab 1. jaanuaril reisijatele taas Türi-Viljandi raudteelõigu.

Piduliku avasõidu teeb erirong 30. detsembril, mil seda tervitavad Viljandi jaamas põllumajandusminister, maavanem ja linnarahvas.

Türi-Viljandi raudtee avatakse reisijatele liikluseks 1. jaanuaril 2012. Esmaspäevast neljapäevani sõidab rong Tallinnast Viljandi suunas ja tagasi kaks korda päevas ning reedel, laupäeval ja pühapäeval kolm korda päevas. Viljandi inimeste jaoks on peamiseks tähtsaks muudatuseks see, et pääs rongile on viidud raudteejaama ette ning lisandunud on ka kaldtee.

Türi-Viljandi raudteelõigu rekonstrueerimistööd said alguse 2011. aasta aprillis. Raudteeremondi käigus rekonstrueeriti lisaks ülesõite, parandati teekatet ning pandi püsti uusi foore. Uued ooteplatvormid koos ootekodade ning infotahvlitega said kõik Türi ja Viljandi vahelised jaamad Taikses, Käreveres, Ollepas, Võhmas, Olustveres ning Sürgaveres. Uus raudteelõik võimaldab rongil arendada kiirust kuni 120 km tunnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles