TV3: salasuitse on hakatud peitma arvutite korpustesse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salasigaretid.
Salasigaretid. Foto: Kaader TV3 videost

Paljude Narva elanike jaoks on salasigarettide Eestisse toomine oluliseks elatusallikaks ja selle tarvis mõeldakse välja üha uusi nippe, näiteks suitsude peitmine arvutite korpustesse.

Kõige lihtsam viis on tuua sigarette Eestisse lubatud kahe paki kaupa korraga – nobedamad jõuavad üle piiri käia kümme korda päevas, teenides ühe ploki sigarettide pealt kümme eurot tulu, vahendasid «Seitsmesed uudised».

Narva tollipunkti juhataja Voldemar Linno rääkis, et üha levinum on see, et sigarette transporditakse üle piiri arvutites. «Sülearvutites, kus sisu on ära võetud ja sinna peidetakse neli-viis pakki sigarette. Kuna hind on niivõrd erinev, on isegi sellist väikest kogust väärt tuua,» rääkis ta.

Uus trend on ka Venemaalt ostetud lahtised sigaretid, mis pakendatakse alles Eestis. Linno sõnul ajendas inimesi sigaretipakkidest loobuma see, kui tollis võeti kasutusele metalliotsija, mis reageeris sigaretipakkides olevale fooliumile. «Lihtsalt kas pakist tõmmatakse foolium välja või siis pakitakse juba minigrip-kilekottidesse, peidetakse keha peale ja toimetatakse sisse,» rääkis Linno.

Maksu- ja tolliameti andmetel on sigaretimuulad muutunud järjest nooremaks. Oma keha külge peidavad inimesed sigarette järjest vähem. Rekordiline keha küljest leitud sigarettide arv oli 25 plokki ehk 5000 sigaretti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles