Riisalu: Savisaarel oleks mõistlik astuda samm tagasi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu
Aivar Riisalu Foto: SCANPIX

Keskerakonna juhatuse liige Aivar Riisalu ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et tema hinnangul võiksid nii erakonna juht Edgar Savisaar kui peasekretär Priit Toobal mõneks ajaks partei juhtimisest taanduda, et parandada Keskerakonna positsiooni ühiskonnas.

Riisalu leidis Keskerakonna juhatuse liikmete Ester Tuiksoo ja Priit Toobali mõjuvõimuga kauplemise kahtlusest ja prokuratuuri pooleliolevast menetlusest rääkides, et juhtumis on palju segast ja selgusetut.

«Mulle tundub, et tegemist võiks pigem olla mingi kummalise kui sisulise nähtusega. Ka mina tunnen Jüri Luike ja ütlen otse, et antud kodaniku puhul ei ole päris kindel, kas see on provokatsioon, kas ta täidab kellegi käsku, kas ta mõtles selle ise välja või mis üleüldse toimub – jääb mulle väga arusaamatuks,» seletas Riisalu läbi naeru.

«Ma ei õigusta oma erakonnakaaslasi, kui nad on midagi teinud, saavad nad oma õiglase karistuse, aga see skeem on ikka väga kummaline,» imestas Riisalu 500 euro eest mõjuvõimuga kauplemise juhtumi üle.

Saatejuhtide küsimusele, et ehk on mure suurem kui vaid Toobali välja toodud 500 eurot, vastas Riisalu: «Siis ma jään oma sõnade juurde, et tõde tõuseb, vale vajub ja süüdlane peab saama õiglase karistuse, sõltumata sellest, et tegemist on kellega iganes,» ütles Riisalu.

Kui Kalle Laanet on öelnud, et Toobal ja Tuiksoo ei tohiks erakonnas juhtivatel kohtadel olla, siis Toobal on jäänud seisukohale, et enne kui kohtus on otsus tehtud, ta mingisuguseid samme astuda ei kavatse.

«Mina olen ka sellel seisukohal, mida ma olen proovinud ka sõbralikult öelda, et Edgar Savisaarel oleks mõistlik astuda üks samm tagasi selleks, et astuda kaks sammu edasi. Ausalt öeldes, kui mina oleksin Savisaare asemel, ma sekunditki ei kõhkleks,» sõnas Riisalu.

«Jõuga vastu tuult minna, kui sulle kogu aeg veel mingeid kive tee peale veeretatakse – minu närv ütleks üles,» sõnas Riisalu. «Üks on seaduslik pool, kus peab tagasi astuma, kuna sa reegleid enam ei täida, näiteks oled karistatud. Teine on sisemine pool – kui seda kuulda, siis mina astuks igalt poolt tagasi pärast sellist jama. Aga no teiste eest on väga raske rääkida,» lisas ta.

«Selleks, et Keskerakonna positsioone ühiskonnas parandada, võiksid tänased juhtfiguurid teha mõningaid järeleandmisi, ja keegi ei välista, et nad võiksid uuesti seda erakonda juhtida mõne aja möödudes, aga täna aitaks erakonna positsiooni parandada see, kui astutaks samm tagasi, et pärast astuda kaks sammu edasi. See on mu isiklik seisukoht ja ma ei ole kunagi kartnud seda välja öelda,» kordas Riisalu, et peab silmas nii Savisaare kui Toobali käitumist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles