Jõuk vedas salasigarette öö varjus üle jõe

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva jõe kaldalt ning lähedalasuvast mahajäetud hoonest leidsid piirivalvurid kokku 600 000 hoolikalt pakitud salasigaretti.
Narva jõe kaldalt ning lähedalasuvast mahajäetud hoonest leidsid piirivalvurid kokku 600 000 hoolikalt pakitud salasigaretti. Foto: Ida prefektuur

Esmaspäeva varahommikul tabasid Narva-Jõesuu piirivalvurid teolt kolm isikut, kes toimetasid Venemaalt üle Narva jõe Eestisse kuuskümmend kasti salasigarette.

Esmaspäeva 9. jaanuari varahommikul kella 2 paiku märkas Narva-Jõesuu kordoni vaatleja radariekraanilt, et Narva jõel liiguvad Eesti poole kaks objekti.

Ida prefektuuri sõnul leidsid mõne minutiga sündmuspaigale jõudnud piirivalvurid Narva jõe Eesti poolselt kaldalt endise kalakombinaadi territooriumilt värskelt lumelt kolme erineva isiku jalajäljed. Ühed jäljed viitasid sellele, et inimene oli äsja Narva jõest välja tulnud.

Jõe kaldalt avastati kümme kasti Vene Föderatsiooni maksumärkidega sigarette ning lähedalasuvast hoonest veel 50 kasti. Kokku sisaldus hoolikalt pakitud kastides 600 000 salasigaretti, neist 260 000 sigaretti Bond Street Classic, 180 000 sigaretti More red, 120 000 sigaretti More blue ning 40 000 sigaretti Bond street Original.

Sündmuskohal peeti kinni kolm meesterahvast, kes viibivad Narva-Jõesuu kordoni kinnipidamisruumis. Konfiskeeritud salasigaretid anti üle Ida maksu- ja tollikeskuse esindajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles