Rängas avariis Tallinna-Tartu maanteel hukkus inimene, kolm sai vigastada

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maantee.
Maantee. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna kella 12.15 ajal juhtus raske liiklusõnnetus Järvamaal Paide vallas Tallinna–Tartu–Võru–Luhamaa maantee 61. kilomeetril, milles hukkus meesterahvas.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Kais rääkis Postimehele, et esialgseil andmeil sattusid avariisse kaks sõiduautot, millest ühes sai viga neli inimest, kellest üks hiljem suri saadud vigastustesse.

Maanteeinfokeskuse teatel on avarii tõttu liiklus seiskunud ning ümbersõiduvõimalus on Mustla-Nõmme küla kaudu.

Õnnetus juhtus, kui Tartust Tallinna suunas liikunud liinibussist hakkas möödasõitu tegema sõiduauto Jaguar. Auto kaotas möödasõidul juhitavuse ning põrkas kokku vastassuunas liikunud sõiduautoga Mitsubishi. Õnnetuse tagajärjel said viga neli Mitsubishis viibinud inimest, neist üks suri saadud vigastustesse kohapeal. Jaguari juht viibis autos üksinda ja õnnetuses viga ei saanud.

Sõitu ei saanud jätkata ka reisibuss, milles keegi vigastada ei saanud.

Liiklusõnnetuse täpsemate asjaolude uurimiseks on alustatud kriminaalasi, mida juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kuna soovitatav ümbersõidutee Mustla-Nõmme küla kaudu oli avarii toimumise hetkel korralikult lahti lükkamata, soovitas politsei inimestel valida mõni teine sõidumarsruut. Politsei soovitab kõigil sõita ettevaatlikult, et turvaliselt sihtpunkti jõuda. Teed on libedad ning võimaliku lumesaju tõttu võib nähtavus olla halb.

Copy
Tagasi üles