Vangi rünnakus sai vigastada Viru vangla ametnik

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvis asuv Viru vangla.
Jõhvis asuv Viru vangla. Foto: Liis Treimann

Möödunud nädala laupäeval sai kergemaid vigastusi üks Viru vangla ametnik, kes püüdis taltsutada märatsenud vangi.

Justiitsministeeriumi teatel lõhkus 14. jaanuaril vang jalutusboksi ust ega allunud ametnike korraldustele lõhkumine lõpetada. Ametnikud kasutasid vangi vastu jõudu. Kui vang siseruumidesse toimetati ning asuti teda kambrisse viima, ei allunud ta jälle korraldustele.

Tema vastu kasutati jõudu ja talle pandi käerauad. Intsidendis sai üks ametnik kerge vigastuse. Vangi kontrollitakse tavapärasemast sagedamini.

Kaks päeva varem neljapäeval ei allunud vang valvuri korraldusele minna talle määratud kambrisse. Kui valvur asus teda kambrisse juhtima, hakkas vang vastu. Valvur kasutas vangi vastu jõudu, pani talle käerauad ja paigutas ta kambrisse.

Samal päeval süütasid Tallinna vangla kinnipeetavad kambris prügikorvi. Ametnikud kustutasid põlengu. Keegi vigastada ei saanud. Vange kontrollitakse tavapärasest sagedamini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles