Rahapesus süüdistatavad astuvad kohtu ette

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Riigiprokuratuur saatis üldmenetluses Harju maakohtusse kriminaalasja, kus kahte meest süüdistatakse rahvusvahelises rahapesus ja ühte sellele kallutamises.

2011. aasta augustis laekus Soome panga arvelduskontole välismakse Ameerika pangast summas 300 000 dollarit. Samal päeval kanti finantsteenuseid osutavate asutuste kontode kaudu 240 000 eurot Eestis asuvale pangakontole.

Eestis võeti enamik rahast eurodena sularahas välja.

Süüdistuse kohaselt selgitati kriminaalmenetluse käigus välja, et 2011. aasta suvel soovis Sergei Üllari ja Raivo abi välismaalt laekuva kuritegeliku tegevuse tulemusena saadud rahaga fiktiivsete tehingute tegemiseks ja selle sularahas väljavõtmiseks.

Raivo ja Üllar pakkusidki välja skeemi, mille kohaselt kanti raha erinevate kontode vahel ning võeti lõpuks Eestis sularahas välja.

Raivot ja Üllarit süüdistatakse karistusseadustiku § 394 lg 2 p 1, 3 järgi kvalifitseeritava kuriteo toimepanemises ehk rahapesus grupi poolt ja suures ulatuses.

Sergeid süüdistatakse karistusseadustiku § 394 lg 2 p 1, 3 - § 22 lg 2 järgi kvalifitseeritava kuriteo toimepanemises ehk grupi poolt ja suures ulatuses toimepandud rahapesule kallutamises.

Nende kuritegude eest on võimalik määrata kahe- kuni kümneaastane vangistus.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtis riigiprokuratuur ja viis läbi politsei- ja piirivalveameti kriminaalpolitseiosakond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles