Pakosta: Eesti rahva kultuur on töökultuur

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Pakosta.
Liisa Pakosta. Foto: Toomas Huik

IRLi esimeheks kandideeriv Liisa Pakosta teatas, et on seadnud konservatiivse maailmavaate peamiseks kandjaks tööinimese, töökohad ja neist tuleva perede kindlustunde ja heaolu.

«Töökohad tulevad majandusest, ümberjagatavat maksutulu loovad töökohad tulevad erasektorist,» kirjutab Pakosta pressiteates. «Sotsiaalpoliitika peamine sisu on tagada inimeste põhiõigus tööle. Eesti rahva kultuur on töökultuur. Ka laste kasvatamine on töö.»

Pakosta jätkas, et tööinimesel peabki olema parem, kui sellel, kes küll saaks tööd teha, kuid elab toetustest ning tema hinnangul on sotsiaalselt kõige vastutundlikum on selline poliitika, kus töötavale inimesele luuakse eeliseid.

Poliitiku sõnul tekkis euroalaga liitudes petlik lootus, et riik ei peagi tegelema jätkusuutlikkusega ning kipub ununema, et Eesti majandust ohustavad ühiskonna polariseerumine ja tööpuudusest tekkivad sotsiaalsed probleemid.

«Eesti riik peab olema efektiivsem ja läbipaistvam,» leiab Pakosta ja toob oma avalduses välja Eesti neli peamist ülesannet:

1. Vältida võlalõksu sattumist ja hoida eelarve tasakaalus.

2. Parandada otsustavalt laiema sobivusega ettevõtluskeskkonda, ekspordivõimalusi ja toetada innovatsiooni, loovust, aga ka osaajaga tööd ning sotsiaalmaksule lae kehtestamist.

3. Teha ära kas päris tegemata või poolikult tehtud vajalikud uuendused, eeskätt halduses ja hariduses.

4. Peame siduma aruka majanduspoliitika rahvusliku mõtteviisiga, olemata sealjuures ksenofoobsed.

Oma programmilised seisukohad «Uus lehekülg. Uus IRL» lubab Pakosta avaldada enda ajaveebis, kuhu kuni IRL suurkoguni lisandub iga päev uus peatükk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles