Ansip: üliõpilaste protest läks üle vindi

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengite ja õpilaste meeleavaldus Toompeal riigikogu ees.
Tudengite ja õpilaste meeleavaldus Toompeal riigikogu ees. Foto: Toomas Huik

Peaminister Andrus Ansipi sõnul pingutasid tudengid kõrgharidusreformivastase meeleavaldusega üle ja jääb mulje, nagu protestitaks selle vastu, et ülikoolis tuleb õppida.

«Ma ei pea põhjendatuks, kui protestitakse selle vastu, et ülikoolis tuleb õppida. Kas nõue täita igas semestris 30 EAPd on üliõpilaste survestamine?» küsis Ansip Vikerraadio saates «Reporteritund».

Ansipi sõnul ei pea ta normaalseks, kui tudengid töötavad kooli kõrvalt täiskohaga, kuid kõiki tudengi kulusid ei pea katma anonüümne maksumaksja.

«Tudengi õppimine ei ole ju heategu ühiskonnale, vaid investeering oma tulevikku - mina küll ei ole õppinud selleks, et keegi mulle peale maksma peaks,» ütles Ansip.

Peaministri sõnul on tal tudengite meeleavaldust vaadates kahju sellest, et reformist rääkides on jutuks olnud ainult ainepunktid või akadeemiline puhkus, aga mitte reformi põhjus – tagada õppekvaliteet ja läbilöögivõime tööturul.

Samuti ei arva Ansip, et kõrgharidusreform peaks ilmtingimata rakenduma koos vajaduspõhiste õppetoetustega, sest õppetoetuste süsteem on olemas ka praegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles