Jaanuaris sai liikluses vigastada 19 last

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed teel kooli
Lapsed teel kooli Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Jaanuarikuus sai Eestis liikluses vigastada 19 alaealist liiklejat, kellest valdav osa oli vanuses 7-13. Neist enamik jäid auto alla sõiduteed ületades. 

Kokku juhtus alaealiste osalusel 18 liiklusõnnetust. Neist 14 olid jalakäijaõnnetused ning viis last sai viga kaasreisijana.

Kõige nooremad õnnetusse sattujad oli vaid üheaastased – üks väikelaps sai viga koos jalakäijast emaga ning teine kaasreisijana.

Kõige enam oli vigastatuid vanuses 7-13 ja kõik nad olid õnnetuse hetkel sõiduteed ületamas.   

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Elari Kasemets ütles, et laste puhul on peamisteks õnnetusse sattumise põhjusteks noorte enda tähelepanematus ja autojuhi vaatevinklist tõsiasi, et väike laps ei paista näiteks heki või lumevalli tagant nii hästi välja kui täiskasvanu.

«Selliseid liiklusõnnetusi saab ära hoida, kui autojuhid juba ette nende riskidega arvestavad ja lapsevanemad pidevalt liikluse põhitõdesid koos lastega üle kordavad,» ütles Kasemets.

Talvises liikluses varitsevatele ohtudele tähelepanu juhtumiseks saatis Põhja prefektuuri ennetusteenistus lasteasutustesse ja koolidesse meeldetuletuse, kus lisaks lumevallidest ja libedusest tingitud ohtudele märgiti ära ka näiteks sõidutee lähistel lumesõja pidamine.

Maanteeameti statistika kohaselt sai  2011. aastal kokku vigastada 164 alla 15-aastast liiklejat.

Jalakäijana sai selle vanuserühma lapsi vigastada 100 ja hukkus 1.  Jalakäijate ülekäiguradadel juhtus neist 30, sh reguleerimata ülekäiguradadel 21 liiklusõnnetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles