Galojan vanglasse ei ilmunud

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanikud ootasid, aga Anna-Maria Galojan ettenähtud ajaks Harku vanglasse ei tulnud.
Ajakirjanikud ootasid, aga Anna-Maria Galojan ettenähtud ajaks Harku vanglasse ei tulnud. Foto: Liis Treimann

Raharaiskamises süüdi mõistetud Anna-Maria Galojan täna ettenähtud ajal Tallinna vanglasse oma vanglakaristust ära kandma ei ilmunud.

Galojan pidi Tallinna vanglasse ilmuma täna kell 10. Naised kannavad karistust Harku vanglas. Ei Tallinna ega Harku vanglasse Galojan kella 10.20ks saabunud polnud.

Peale Postimehe fotograafi olid Harku vangla juures naise saabumist ootamas ka Kanal 2, Delfi, Eesti Päevaleht ja Õhtuleht. Tallinna vangla juures oli teda ootamas veel rohkem publikut.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Priit Talv ütles Postimehele, et nüüd esitab Tallinna vangla politseile taotluse naise sundtoomiseks. «Tavaliselt tehakse seda järgmisel päeval ehk homme,» ütles Talv. Siis hakkab politsei Galojani taga otsima.

Galojan ütles Elu24le paar nädalat tagasi, et on Londonis ega kavatse niipea Eestisse naasta. Väidetavalt on tal palgatud advokaadid, kes töötavad selle nimel, et tühistada kohtuotsus, millega ta süüdi mõisteti.

Galojan mõisteti nii Harju maakohtus kui Tallinna ringkonnakohtus süüdi suures ulatuses omastamises ja võltsitud dokumendi kasutamises ning kohus karistas teda ühe aasta ja 10 kuu pikkuse vangistusega, millest tal tuleb vanglas kohe ära kanda viis kuud. Lisaks tuleb tal maksta tsiviilhagi katteks 47 956,29 eurot ning MTÜ Eesti Euroopa Liikumise kasuks viivised summas 17 658,17 eurot. Riigikohus Galojani kaitsja Sven Sillari kaebust menetlusse ei võtnud, seega jõustus kohtuotsus ning Galojan pidi karistust kandma asuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles