Galojani Eestisse toomiseks võib kuluda üle aasta

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan kohtus
Anna-Maria Galojan kohtus Foto: Priit Simson

Kui tänasest vangi minema pidanud, kuid sinna ilmumata jäänud Anna-Maria Galojani väljasaatmisotsus Suurbritanniast vaidlustatakse, võib kogu protsess aega võtta üle aasta, ütles keskkriminaalpolitsei juhtivkriminaalametnik Sergo Eelmäe.

«Suurbritannias on mõnevõrra kergem loovutamisotusust vaidlustada, kuigi see protsess on paika pandud raamotsusega, siiski vaidlemise võimalus seal on, see iseenesest pikendab kogu protsessi, aga lõpuks jõuavad nad kõik ikka siia,» ütles keskkriminaalpolitsei juhtivkriminaalametnik Sergo Eelmäe «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Kui väljasaatmisotsus vaidlustatakse, võib kogu protsess aega võtta aasta kuni poolteist, vahel kauemgi, see aga ei tähenda automaatselt seda, et vaidlusteperioodil inimene vabaduses on.

«Juhtumid on muidugi erinevad, aga reeglina isik teises riigis peetakse kinni ja ta on see aeg vahi all,» kinnitas Eelmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles