Tuisk sulges Vormsi saarele viinud jäätee

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätee.
Jäätee. Foto: Raigo Pajula

Täna hommikul suleti liikluseks läinud neljapäeval avatud Rohuküla-Vormsi jäätee, kuna öine tuisk oli tee sõidukitele läbimatuks muutnud.

10,2 kilomeetri pikkune jäätee algab vahetult enne Rohuküla sadamat ning lõpeb Vormsis Sviby sadama muuli tipus.

Jäätee infotelefoni andmetel (oleks võinud isiku nime küsida, viidata isikule) tingis tee sulgemise oodatust tihedam lumesadu. Tee hooldajad asusid seda lumest puhastama, kuid see võib jääda infotelefoni teatel mitmeks tunniks suletuks.

Täiendavat infot jäätee seisukorra kohta saab telefonil 58 190 018.

Pärast Vormsi jäätee sulgemist on ainukesena liikluseks avatud Haapsalu-Noarootsi 3,7 kilomeetri pikkune jäätee, mis algab Haapsalust Suur-Mere tänava lõpust ning lõpeb Noarootsis Österby sadamas.

Jääteele lubatakse sõidukid tegeliku massiga kuni 2,5 tonni ja see on liikluseks avatud ainult kuni kella 17.30ni.

Maanteeamet soovitab jääteele sõites võtta kaasa mobiiltelefon ja tutvuda teabetahvlil oleva infoga. Muutuvate ilmastiku –ja jääolude korral võidakse jääteed liikluseks sulgeda.

Veel eile kavandas maanteeamet jääteed ka Rohuküla - Heltermaa (mandri ja Hiiumaa vahel, 26,5 km), Lao - Kihnu (mandri ja Kihnu vahel, 13 km), Virtsu - Kuivastu (mandri ja Saaremaa vahel, 9 km) ja Tärkma – Triigi (Hiiumaa ja Saaremaa vahel, 18 km) liinidel, kuid ühtegi neist pole avatud.

Teed on kohati libedad

Hommikuse teeinfo kohaselt olid enne kella kuut põhi- ja suuremad tugimaanteed peamiselt kuivad või soolaniisked. Kinnisõidetud lund ja libedust võib olla teelaiendustel, kiirusmuuteradadel ning sõidujälgede ja -radade vahel, teatas maanteeinfokeskus.

Kerget lund sadas Harju-, Rapla- ja Järvamaal ning Lääne-Eestis, kus võib esineda seetõttu teedel libedust ning lenduvat lund.

Teepinna temperatuure mõõdeti -7 kraadist Saaremaal kuni -22 kraadini Jõgevamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles