Pärnu maavalitsuse vastused

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas korraldada gümnaasiumivõrk ümber kiiresti ja korraga või pikema aja, st 3 gümnaasiumiaasta jooksul?

Toetame gümnaasiumivõrgu korrastamist kiiresti ja korraga. Kuna haridusvõrgu ümberkorraldamine on suhteliselt pika ettevalmistusajaga, siis mõistlik oleks teha otsus hiljemalt 1. aprilliks 2012.

Vastavalt uuele õppekavale ja  põhikooli- ning gümnaasiumiseadusele  tuleb ümberkorraldused lõpule viia hiljemalt ajaks, mil gümnaasiumid peavad õppe- ja kasvatustegevuse viima kooskõlla uue gümnaasiumi riikliku  õppekavaga, st 1.septembriks 2013.

Ümberkorralduste elluviimise eelduseks on toetavate tugistruktuuride väljaarendamise ja rahastamismudeli selge perspektiiv ning hinnanguline maksumus.

Kas gümnaasiumide pidaja peaks tulevikus olema kohalik omavalitsus või riik?

Oleme seisukohal, et üldkeskharidust, seda nii gümnaasiumide kui kutsekoolide puhul korraldab riik (ühe variandina maavalitsuste kaudu).

Kas peate vajalikuks rakendada riigi tasemel õppekohtade jaotust üld- ja kutsekeskhariduse vahel?

Peame õigeks, et riik koordineerib õppekohtade jaotust üld- ja kutsekeskhariduses, et tagada riigile olulise tööjõu vajadus.

Kas lävend gümnaasiumisse õppima asumiseks peaks kõigis gümnaasiumides olema ühesugune?

Oleme seisukohal, et koolivõrgu ümberkorraldamisega peaks kaasnema teatav üleminekuaeg, mille kestel peaks lävend olema paindlik ja arvestama teatud erisustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles