ERR.ee: politsei kaalub Ussisoo lõigul sõidukiiruse piiramist

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Kaspar Pokk/Kuma

Politsei kaalub Tallinna - Tartu maantee kuuekilomeetrisel Ussisoo lõigul liiklemiskiiruse piiramist.

Politsei on Ussisoo lõigule pannud soovitusliku sõidukiiruse märke, kuid juhid neid ei tunnista, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«1996. aastast alates on Ussisoo lõigu peal, mis on kuus kilomeetrit pikk, juhtunud õnnetusi palju ja nendes õnnetustes on hukkunud selle aja jooksul 13 inimest, vigastada on saanud 71 inimest,» rääkis Paide politseijaoskonna korrakaitsetalituse juhtivkonstaabel Üllar Kütt. «Samas on seal õnnetusi ka väga palju suvel, kui teeolud on väga head ja ilma kaela siin kindlasti midagi ajada ei saa.»

Maanteeameti hinnangul on jutud Tallinna - Tartu maantee Ussisoo lõigu ohtlikkusest müüt, sest pärast 2005. aastal toimunud rekonstrueerimist on seal liiklemistingimused oluliselt paranenud.

Põhja regionaalse maanteeameti direktori asetäitja Aivo Salum tunnistas, et ka Ussisoo lõik kisendab juba ammu neljarajalise tee järele, kuid uues teehoiukavas Kose - Mäo tee ehitamiseks veel konkreetseid rahanumbreid pole.

Eilne suurõnnetus tõi välja veel ühe kitsaskoha - Järvamaa haigla vajab hädasti kolmandat kiirabibrigaadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles