Keskkonnaprojektidele saab jälle raha taotleda

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) avas keskkonnaprogrammi 2012. aasta esimese taotlusvooru, kuhu saab taotlusi esitada 26. märtsini.

Keskkonnaprogrammi kaudu saab toetust taotleda 11 keskkonnavaldkonnas, milleks on veemajanduse, jäätmekäitluse, keskkonnakorralduse, looduskaitse, metsanduse, kalanduse, keskkonnateadlikkuse, atmosfäärikaitse, merekeskkonna ja maapõue valdkonnad.

Neile lisandub maakondlik programm, mis koosneb eelpoolnimetatud valdkondade väiksemamahulistest projektidest.

Suurima muudatusena saab alates sellest aastast keskkonnaprogrammi rahasid taotleda kolm korda aastas varasema kahe asemel.

Kuna voorude arv suureneb, lüheneb projektide menetlemise aeg. Viimane tähendab KIKi keskkonnaprogrammi juhi Heiko Põdersalu sõnul ka seda, et enam ei ole võimalik anda taotlejatele korduvaid võimalusi taotluste parandamiseks, seega tuleb need kohe korrektselt ette valmistada.

Eelmisel aastal jagati kahes taotlusvoorus projektidele ligi 58 miljonit eurot. Sellel aastal tehakse rahastusotsused mais ja juunis. Toetuse andmise eesmärk on parandada ja säilitada Eesti loodust ja keskkonda. Taotlusi saab esitada läbi KIKi e-keskkonna KIKAS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles