Millise kahe riigiga pole Eestil diplomaatilisi suhteid?

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birma opositsioonijuhi Aung San Suu Kyi toetaja jalavari Myanmari Liidu lipul.
Birma opositsioonijuhi Aung San Suu Kyi toetaja jalavari Myanmari Liidu lipul. Foto: SCANPIX

Välisminister Urmas Paet ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil, et Eesti on valmis sõlmima diplomaatilisi suhteid Birmaga, mis tähendab, et alles jääb veel kaks riiki, kelle poole seda sammu pole astutud: Sudaan ja Põhja-Korea.

Paeti selgituste kohaselt on praktika see, et diplomaatiliselt on suhted kõigi riikidega.

«Hoolimata sellest, kas režiim meeldib või mitte. Ühelt poolt on see tava ja teiselt praktiline vajadus, mida võib vaja minna, kui mõni meie riigi kodanik selles riigis hätta jääb. Siis diplomaatilised suhted aitavad kodaniku kaitsega seotud küsimusi ehk mõnevõrra paremini lahendada,» selgitas Paet.

Paet toonitas siiski, et kõigis kolmes riigis olid sellised režiimid, mida Eesti ei saa heaks kiita, kuid Birmas on olukord paranemas.

Sudaani ja Põhja-Koreaga luuakse Paeti hinnangul diplomaatilised suhted siis, kui seal hakatakse ilmutama märke, et muudetakse režiimi leebemaks ja lähenetakse muule maailmale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles