Sotsiaalkomisjon arutas hooldajaid alandava seaduse probleeme

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu sotsiaalkomisjoni tänasel istungil käsitleti eestkoste korraldamise ja järelevalve probleeme, mis seotud tehtud kulutuste kohta aruandluse esitamisega.

Nimetatud teema on kerkinud viimasel ajal eriti teravalt päevakorda seoses perekonnaseaduse vastava sätte tõlgendamisega, teatas riigikogu. Seadus nõuab, et eestkostja peab igal aastal esitama kohtule kirjaliku aruande, kus tuleb eraldi välja tuua tehtud kulutused ning lisada neid tõendavad dokumendid.

Aruandluse esitamine on aga igapäevases elus tekitanud rida probleeme, mille lahendamist pidasid vajalikuks nii sotsiaalkomisjoni liikmed kui ka tänasel sotsiaalkomisjoni istungil osalenud justiitsministeeriumi, sotsiaalministeeriumi kui ka Puuetega Inimeste Koja esindajad. Arutluse käigus leiti, et igapäevaste mõistlike kulutuste kohta poleks vaja esitada aruandlust. Justiitsministeeriumi esindaja informeeris, et seaduse täpsustamiseks toimub lähipäevil asjaomaste asutuste osavõtul vastav nõupidamine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles