Sutrop: on oht, et streik muutub emotsioonide näitamiseks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Sutrop
Margit Sutrop Foto: Sille Annuk / Postimees

Õpetajate ja neid toetavate ametiühingute streik on õigustatud siis, kui see ei ole manipuleeritud, kuid praegu Eestis tekkinud olukorras võivad protestimeeleavaldused kontrolli alt väljuda, arvas Tartu Ülikooli Eetikakeskuse juhataja Margit Sutrop.

Ta rääkis ETV saates «Vabariigi kodanikud», et oluline on teadvustada endale, millisel hetkel ja mis viisil paremaid töötingimusi nõuda, vahendab ERR Uudised.

«Küsimus on selles, kas me suudame ratsionaalselt anda märku, et me soovime teatud valikute üle läbi rääkida,» ütles Sutrop ja märkis, et Mahtra sõda pole vaja teha.

Ta avaldas arvamust, et alanud streik võib muutuda ohtlikuks märatsemiseks ja emotsioonide näitamiseks, mis ei arvesta enam ka nende huve, kes tegelikult abi vajavad, sest on juba näha, et teatud poliitilised jõud kasutavad streiki enda huvides.

Sutrop juhtis tähelepanu sellele, et nõukogude minevik annab meie ühiskonnas siiani tunda ja Eestis alles õpitakse poliitilise kaasamise kultuuri ning streik võib anda teada valukohtadest, aga võib vastu vaielda, kas see räägib ühe töötajate grupi hädast, ütles saatekülaline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles