Laanetit ja Vakrat ähvardab parteist väljaheitmine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra
Rainer Vakra Foto: Peeter Langovits / Postimees

Järgmisel teisipäeval hakkab Keskerakonna aukohus arutama ühe erakonnaliikme pöördumist, milles palub kaaluda Keskerakonna siseopositsiooni liikmete Kalle Laaneti ja Rainer Vakra sobivust erakonna liikmeks.

«See avaldus üllatab mind ennastki,» tunnistas riigikogu liige Rainer Vakra. Ta lisas, et esmaspäeval tuli meili teel kutse, et järgmisel teisipäeval on tal au olla aukohtus.

«Kuna see on meie jaoks tähtis, südame ning hingega tehtav otsus, siis me hetkel liigselt seda ei kommenteeriks,» sõnas saadik. Vakra sõnul ei puuduta see avaldus ainult teda ja Laanetit, vaid veel suuremat või väiksemat osa erakonnast.

Saadiku sõnul on tal siiralt kurb, et selline asi on aset leidnud ning erakond on sellisele tasemele langenud. «Aga põhjus on kindlasti see, et me oleme oma väljaütlemistes arvanud teisiti nii erakonna eetika kui juhtimise kohta,» selgitas ta ja lisas, et need väljaütlemised puudutavad nii erakonna mullust kongressi kui ka muid skandaale, millele on lähenetud inimlikumalt ja eetilisemalt.

Vakra-Laaneti küsimuses aukohtu poole pöördunud Gleeri Paur on Keskerakonna Tartumaa piirkonna juhatuse liige, keda Vakra enda sõnul isiklikult ei tunne. «Erakonna sees ei ole kindlasti tegemist mingi arvamusliidriga,» kinnitas Vakra.

Erakonna aukohtule avalduse teinud Gleeri Paur oli avaldust kommenteerides napisõnaline, kinnitades et tegu on erakonna sisese probleemiga. Ta kinnitas, et selle põhjuseks on Kalle Laaneti väljaütlemised meedias ning lõpetas kõne.

Keskerakonna Tartumaa piirkonna juhatuse liige, Keskerakonna volikogu liige Paur kritiseerib Laaneti ja Vakra väljaütlemisi ja küsib oma pöördumise lõpus: «Kas me peame oma erakonnakaaslaste solvamise suhtes olema tolerantsed? Erudeeritud ja arvestatava poliitilise tegevtaustaga tegijatelt oskaksin oodata solvanguid kõige vähem. Makstav hind erakonna jaoks üldsuse silmis on liiga kõrge. Mis on hind, mis paneb erakonna juhtpoliitikuid nii kallutatud otsuseid langetama ja sõnumeid edastama? Arvan, et pole kõige mõistlikum peretülidega tänavale minna! Mõistlikum oleks ehk hoopis tülinorijad eemaldada!»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles