Riigikogulane sekkus Toila võimutülisse

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants
Marko Pomerants Foto: Peeter Langovits

Riigikogu liige (IRL), valitsuskoalitsiooni kuuluv Marko Pomerants soovitas Toila uuel koalitsioonil loobuda tema volikogu esimehest parteikaaslase Kalle Lehismetsa umbusaldamisest, vastasel juhul võib riik jätta Toila sadama ja rannaala arendamise projekti toetuseta.

Toila volikogu liige ja praeguse koalitsiooni volikogu esimehe kandidaat Roland Peets oli välismaal suusapuhkusel, kui talle tuli telefonikõne, kirjutas Põhjarannik.

Helistaja soovis lähemalt teada, mis toimub Toila volikogus, ning manitses Kalle Lehismetsa umbusaldamisest loobuma.

Muu hulgas hoiatas helistaja, et kui ei loobuta värske IRLi liikme Lehismetsa tagandamisest, võib see halvasti mõjuda Toila valla väljavaadetele saada raha oma sadama ja rannaala arendamiseks.

«Arvasin siiani, et suur poliitika kohalike omavalitsuste poliitikasse väga ei trügi, kuid tuleb välja, et erakonna lipp Eesti kaardil, mis näitab, kus ta võimul on, on väga oluline, olulisem isegi kui eetilised tõekspidamised,» sõnas ta.

Põhjarannikule teadaolevalt oli Peetsile helistanu riigikogu õiguskomisjoni esimees Marko Pomerants, kes seda ka tunnistas.

Pomerants ütles, et see oli tal esimene kord sel kombel kohalikku võimu mõjutada ja ta ei näinud oma käitumises midagi erakordset või sobimatut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles