Laanet: kõik parlamendierakonnad on mind kutsunud

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet
Kalle Laanet Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskerakonda kuuluva Kalle Laaneti sõnul on kõik Eesti parlamendis esindatud erakonnad kutsunud teda enda ridadesse.

«Kui aus olla, siis Eesti parlamendis esindatud parteid on pakkunud tulekut nende ridadesse. Ma ei ole seda tüüpi inimene, kes raskuste tekkides jookseb kohe kergemasse positsiooni,» rääkis Kalle Laanet tänases Kuku raadio hommikusaates. Homme erakonna aukohtu ette astuva Laaneti sõnul astus ta omal ajal Keskerakonda, kuna talle meeldisid selle ideed ja põhimõtted.

«Nende aastate käigus olen aru saanud, et Eesti ühiskonnas on vaja neid ideid kaitsta,» kinnitas ta. Saatejuhi täpsustava küsimuse peale sõnas Laanet, et see on võimalik ka tänapäeval, aga vaid juhul, kui suudetakse erakonna juhtimises teha muudatusi. «Siis on see organisatsioon võimeline Eesti ühiskonna probleemides kaasa rääkima ja pakkuma lahendusi,» kinnitas Laanet.

Saadiku sõnul teeb aukohtu ette kutsumine muret, kuid teistpidi on see hea võimalus avaldada oma arvamust ja seisukohti ning kaitsta enda süüdistuste eest.

«Homne aukohus on üks etapp otsuste sepistamisele, mis toimub 19. märtsil Keskerakonna juhatuses. Mis täpselt saab olema, on siis selge,» sõnas Laanet.

Sel teisipäeval hakkab Keskerakonna aukohus arutama ühe erakonnaliikme pöördumist, milles palub kaaluda Keskerakonna siseopositsiooni liikmete Kalle Laaneti ja Rainer Vakra sobivust erakonna liikmeks.

Keskerakonna Tartumaa piirkonna juhatuse liige, Keskerakonna volikogu liige Paur kritiseerib Laaneti ja Vakra väljaütlemisi ja küsib oma pöördumise lõpus: «Kas me peame oma erakonnakaaslaste solvamise suhtes olema tolerantsed? Erudeeritud ja arvestatava poliitilise tegevtaustaga tegijatelt oskaksin oodata solvanguid kõige vähem. Makstav hind erakonna jaoks üldsuse silmis on liiga kõrge. Mis on hind, mis paneb erakonna juhtpoliitikuid nii kallutatud otsuseid langetama ja sõnumeid edastama? Arvan, et pole kõige mõistlikum peretülidega tänavale minna! Mõistlikum oleks ehk hoopis tülinorijad eemaldada!»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles