Norrakat peksnud noored saadeti viieks aastaks trellide taha

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus.
Harju maakohus. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus saatis viieks aastaks trellide taha kolm noort meest, kes röövisid ja peksid mullu suvel Tallinnas Norra kodanikku.

Prokurör lähtus kohtuotsusest leebema karistuse nõudmisel sellest, et kuriteo toimepaneku ajal olid kõik kolm noorukit alaealised ning neil polnud varem politseiga kokkupuutumist olnud.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas kolme 18-aastast noormeest: Siimu, Mariot ja Reigot röövimises ning Siimu ka avaliku korra raskes rikkumises.

Süüdistuse järgi kohtasid tollal alaealised Siim, Mario ja Reigo mullu 26. juuni öösel Tallinnas Vaimu tänaval eakat Norra meeskodanikku, kel oli käes statiiviga fotoaparaat, ning otsustasid selle talt ära võtta.

Mario lõi kükitavat meest jooksu pealt jalaga näkku, mispeale kannatanu kukkus selili peaga vastu munakivisillutist. Mario haaras fotoaparaadi ning jooksis koos Siimu ja Reigoga minema.

Seejärel otsustasid Siim ja Reigo minna tagasi kannatanu juurde, et võtta talt ära ülejäänud vara.

Kuna Mario oli kannatanut löönud  ja kartis seetõttu politseile vahele jääda, jäi tema fotoaparaadiga eemale parki ootama.

Nähes vigastatud ja verist kannatanut Vaimu tänaval kõndimas, kasutasid Siim ja Reigo tema vastu uuesti vägivalda.

Süüdistuse järgi tõmbas Siim kannatanu kangialuses maha ning võttis koos Reigoga temalt jõudu kasutades ära rahakoti koos pangakaardi ja sularahaga, mobiiltelefoni ning prillid.

Süüdistuse järgi sai kannatanu Mario, Siimu ja Reigo kasutatud vägivalla tulemusena eluohtlikke peavigastusi, kuid arstidel õnnestus ta elu päästa.

Siimu süüdistatakse lisaks Norra kodaniku röövimisele ka selles, et ta rikkus mullu 21. mai öösel Tallinnas Pikal tänaval raskelt avalikku korda, tungides koos ühe 17-aastase noormehega ootamatult ja põhjendamatult kallale ühele mehele.

Siim ja tema kaaslane peksid kannatanut käte ja jalgadega.  

Politsei pidas Mario ja Siimu kahtlustatuna Norra kodaniku röövimises kinni 29. juunil ning kohus võttis nad 1. juulil vahi alla. Reigo oli kahtlustatavana kinni peetud 14.-15. juulini.

Mariolt saadi kätte röövitud mobiiltelefon ning Siimult fotoaparaat ja prillid.

Kannatanult  võetud raha olid kolm meest süüdistuse andmeil omavahel jaganud ja ära kulutanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles