Mälumäng

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. See Venemaa haldusüksus moodustati 1932. aastal. Põhjapiiriks on Stanovoi mäestik. Haldusüksus on tuntud kosmodroomide poolest. Praegu tegutseva Svobodnõi kosmodroomi kõrval on rajamisel Vostotšnõi kosmodroom, mis plaanide järgi peaks valmima 2015. aastal. Mis haldusüksus?
2. Millega läks 2007. aastal Ameerika Ühendriikide hariduse ajalukku Catherine Drew Gilpin Faust?
3. Seda eset peetakse inspiratsiooni allikaks. Seda eset kasutavat inimest peetakse avatud südamega filantroobiks. Šoti kirjanik, ajaloolane ja filosoof Thomas Carlyle on arvanud, et selle eseme sihipärane kasutamine on «eurooplaste jaoks ühest vähestest võimalustest vaikides koos istuda». Eesti Rahva Muuseumis on nendest esemetest korralik kollektsioon. Mis ese?
4. Indrek Tustit, Mihkel Zilmer, Aadu Krevald, Ants Kass, Seppo Pehkonen, Hans Üürike, ... Kolm nime puudub. Nimetage need!
5. See Narvas limonaadivabrikandi peres sündinud näitleja kandis algselt nime Armilda Arak. Kuulus oli ta hääleseadjana, kelle õpetusi on järginud paljud kuulsused. Tema enda tipproll näitlejana oli Louisa R. B. Sheridani «Seltsidaamis». Eesti teatriajalukku on ta läinud ka kui esimene Teele (Oskar Luts «Kevade»). Kellest on jutt?

Vastused: 1. Amuuri oblast, pealinn Blagoveštšensk. 2. Alates 1. juulist 2007 Harvardi ülikooli 28. president (rektor), esimene naine selles ametis läbi aegade. 3. Piip. 4. Raul Rebane, Vésteinn Hafsteinsson, Gerd Kanter. Tegemist on Kanteri tiimiga. 5. Aili Leetva-Müür.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles