Politsei tabas Ida-Virumaal kolm purjus juhti

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter.
Alkomeeter. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eilse päeva jooksul tabas politsei Ida-Virumaal kolm alkoholijoobes autojuhti.

19. märtsi keskööl peatasid Jõhvi korrakaitsjad Kohtla-Järvel Salu tänaval kinni sõiduauto Ford, mille roolis oli alkoholijoobes 30-aastane Andrei. Andreile koostati sündmuskohal väärteoprotokoll ja mees kõrvaldati autoroolist.

Sama päeva kella 8 ajal hommikul märkasid politseinikud Kohtla-Järvel juba tuttavat sõiduautot Ford, sedakorda aga Järveküla teel. Keskööl juhtimiselt kõrvaldatud Andrei oli tagasi autoroolis ja mehe hommikune joove oli suurem kui keskööl.

Teine roolijoodik peeti kinni kella 12 ajal Püssi linnas Põllu tänaval. Sõiduauto Audi roolis oli 49-aastane Raimo, kellel tuvastati alkoholi piirmäära ületamine ning tema suhtes alustati kriminaalmenetlust.

Kolmas roolijoodik peeti kinni tund aega hiljem Kiviõli-Lüganuse tee 1. kilomeetril. Sõiduauto Honda roolis oli 45-aastane Jaan, kes põhjendas oma alkoholijoobes sõitu politseinikele sellega, et oli eelmisel päeval ainult õlut tarbinud ja nüüd tekkis vajadus poodi minna.

Jõhvi politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Martin Rist sõnas juhtunut kommenteerides, et selline riskeeriv liikluskäitumine on äärmiselt taunitav, rõhutades eraldi Andrei juhtumit, kes sama ööpäeva jooksul läks kahel korral alkoholijoobes olekus sõidukit juhtima.

«Me ei tohi unustada, et paratamatult võib alkohoolsete jookide tarvitamine lisaks tervise rikkumisele kaasa tuua ebameeldivaid või lausa eluohtlikke olukordi mitte juhile endale, vaid ka kaasliiklejatele,» ütles Rist ja nentis, et alkoholijoobes juht võib olla väga traagilise lõpuga õnnetuse põhjustajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles