Varvara surnukeha leiti lume alt

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koht, kust leiti Varvara Ivanova surnukeha
Koht, kust leiti Varvara Ivanova surnukeha Foto: Irina Kivimäe

Tänasel politsei pressikonverentsil öeldi, et alates pühapäevast kadunud Varvara Ivanova surnukeha leiti täna kell 10.51 Narva jäähalli lähistelt lume alt.

Lapse vägivallatundemärkidega surnukeha oli leidmise ajal alasti, rääkis pressikonverentsil käinud venekeelse Postimehe Narva korrespondent Irina Tokareva.

Viru ringkonnaprokuratuuri Narva osakonna vanemprokurör Anneli Pärdi sõnul ei saa hetkel vägivallatundemäride kohta täpsemat infot anda, kuna mitmeid asjaolusid teab lisaks uurijatele ja prokurörile vaid kurjategija.

Surnukeha saadetakse surma põhjuste väljaselgitamiseks ekspertiisi, mille vastuse loodavad uurijad saada hiljemalt kuu aja jooksul.

«Niipea, kui õiguskaitseasutustel on võimalik avalikkusega täpsemat informatsiooni jagada, seda ka kindlasti tehakse. Versioone selle kohta, mis tüdrukuga juhtus, on mitmeid ja neid kontrollitakse põhjalikult,» teatas Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk.

Esialgu ei ole kindlaks tehtud Varvara surmaaega, ka see selgub pärast kohtumeditsiinilist ekspertiisi. Kas laps oli lumega kaetud või oli ta lume alla maetud, uurimise huvides täna ei öeldud.

Luuk ütles Postimehele, et praegu uuritakse Varvara Ivanova juhtumit alaealiselt vabaduse võtmise paragrahvi alusel. «Kui selgub surma põhjus, siis see paragrahv kvalifitseeritakse ümber,» ütles ta.

Narva politseijaoskonna ülem Sergei Andrejev ütles, et ta tänab väga vabatahtlikke, kes aitasid tüdrukut otsida ning politsei teeb omalt poolt kõik, et leida tapjat. Kuid esialgu kahtlusaluseid ei ole.

Lapse otsimisel osales enam kui 100 vabatahtlikku, kelle tegevust koordineeris Andrei Tšernõšov.

Postimehe ajakirjaniku sõnul on see piirkond Narvas vähevalgustatud. Politsei püüdis uurida ka turvakaamerate linte, kuid need asuvad ainult kahe kaubanduskeskuse juures ning nendelt lintidelt ei olnud inimesi näha, kuna see ala on vähevalgustatud. On ka kohalikule omavalitsusele kuuluvad kaamerad, kuid need ei tööta juba ammu.

Politsei lubas pöörduda kohaliku omavalitsuse poole, et see piirkond oleks vähemalt paremini valgustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles