Nooruk kihutas BMWga 186 km/h

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: kaader Reporter.ee videost

Politseinikud tabasid Tallinna-Tartu maanteel Mäos BMW, mille 17-aastane juht kihutas ligi 190 km/h.

Järvamaal Mäos kiirust mõõtnud politseinikud märkasid kella 16.15 ajal Tallinna suunas kihutanud kolmanda seeria BMWd, mille liikumiskiiruseks mõõdeti 186 kilomeetrit tunnis, vahendab Reporter.ee.

Auto peatamisel selgus, et selle roolis oli 17-aastane noormees, kellel oli küll piiratud juhtimisõigus, kuid kes poleks tohtinud roolis olla, kuna kõik autos olijad olid samuti alaealised.

Autojuht ütles kaamera ees, et kahetseb oma tegu väga ega tea isegi, miks ta kihutas. «Ei ületa muidu kiirust ja ainult sellepärast, et siin on puhas ja kuiv lai tee, sellepärast siis korra sai vajutatud,» rääkis ta.

Politseinikud vormistasid juhile rikkumise ja autoga ei lubatud enne edasi sõita, kui saabus kaine ja juhiloaga isik. Seniks jäi BMWs olnud seltskond ootama.

Patrullteenistuse vanem Üllar Kütt ütles, et noormehe elu läheb edaspidi keeruliseks, kuna tõenäoliselt võetakse talt autojuhiluba ära ning karistada saab ta ka selle eest, et teiste alaealistega koos sõites polnud tal tegelikult juhtimisõigust.

«See omakorda tähendab, et ta ei saa enne neid õigeid juhilube teha, kui tal on see karistus kustunud ehk siis sellest karistuse kandmisest läheb veel üks aasta mööda, enne kui ta saab omale õiged juhiload teha,» rääkis Kütt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles