Suurbritannia keelustas põua tõttu kastmisvoolikute kasutamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vett taimedele.
Vett taimedele. Foto: SCANPIX

Suurbritannias hakkas tänasest kehtima keeld kasutada kastmisel aiavoolikut seoses kahe viimase põua-aastaga, mis on olnud saareriigis teadaolevalt kõige kuivemad perioodid.

Keeld mõjutab otseselt miljoneid majapidamisi, mis seisavad eiramise korral silmitsi tuhande naela (1200 euro) suuruse trahviga. Keelu jõustamise taga seisab seitsme Kagu-Inglismaa veefirma lobitöö.

Karmi nõude kohaselt ei saa aiavoolikuid kasutada aedade kastmisel, autode või paatide pesemisel, aga samuti tiikide, basseinide või purskkaevude täitmiseks ning teeradade, seinte ja akende pesemiseks.

Suurbritannias oli märts väga kuiv, seda vaatamata hiljutisele vihmale. Kagu-Inglismaal ja põhja pool Yorkshire's on ametlikult välja kuulutatud põud.

Keskkonnaameti teatel on vool jõgedes aeglustunud ja veetase alaneb, samuti on vee hulk reservuaarides tavapärasest madalam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles