Helsingi politsei: saarelt leitud mehe seisund oli hea

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki reisilaev Star
Tallinki reisilaev Star Foto: Mihkel Maripuu

Märtsi lõpus Helsingi lähedal Tallinki laevalt vette hüpanud ning eile Soome pealinna lähedalt Pihlajasaarelt leitud mees oli suhteliselt heas seisukorras, tema suhtes ühtegi menetlust pole alustatud.

Helsingi politseiosakonna operatiivjuhtimiskeskuse peainspektor Jarkko Lehtinen kinnitas Postimehele, et 28. märtsil kadunud 27-aastane Eesti mees leiti eile Helsingi lähedalt Pihlajasaarelt suhteliselt heas seisundis. Mehe päästis saarelt Soome piirivalve.

«Politsei on kadunud inimese uurimise lõpetanud, sest isik ei ole enam kadunud. Kriminaalmenetlust asjas ei alustatud,» kinnitas Lehtinen Postimehele.

Ta lisas, et mehe sugulasi on informeeritud sellest, et mees on elusalt leitud. Politseis ei ole käimas enam protseduure, mis tema kohalolekut eeldaksid. «Mees on teel koju,» ütles politsei esindaja.

Seda, millega mees oma laevalt vettehüppamist ja saarel ajaveetmist põhjendab, politsei ei kommenteerinud. Mehe enda jutu järgi veetis ta vahepealse aja – ligi kolm nädalat – Pihlajasaarel ning seda rääkis ta ka politseile.

28. märtsil Tallinki laeva pardalt merre hüpanud 27-aastane mees oli oma tegu kahetsenud ning ujunud lähedal olevale saarele, kus oma sõnul murdis sisse saarel olevatesse majadesse ning toitus seal leitud söögist, peamiselt veest, kartulikrõpsudest ja küpsistest, edastas täna mtv3.fi. Eile õhtul teavitas ta oma saarel olekust, viibates saarest mööda sõitnud paadile.

Eesti Politsei- ja piirivalveametil mehe otsingute kohta infot ei ole. Samuti kinnitati Postimehele välisministeeriumist, et ministeeriumi ega Eesti konsulaarosakonna poole Soomes kadunud mehe asjus pöördutud ei ole.

Ehkki Soome meedias levib versioon, nagu oleks mees vette hüpanud Helsingisse saabuvalt laevalt, kinnitas Tallink Postimehele, et vahejuhtum toimus reisilaeval Star mõni minut pärast seda, kui laev oli kell 21.30 Helsingist Tallinna suunas väljunud. Kohe käivitatud otsingu- ja päästeoperatsiooni tõttu pidi laev ootama kuni kella 23ni, mil talle anti luba reisi jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles