Õnnetuse põhjustanud kiirabiauto juht sai trahvi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiautod.
Kiirabiautod. Foto: Mihkel Maripuu

Saaremaal Valjala lähedal kuu aega tagasi liiklusõnnetuse põhjustanud Orissaare kiirabiauto juht sai väärteomenetluse korras karistada 16 euro suuruse rahatrahviga.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammelehe sõnul karistas politsei operatiivauto juhti liiklusseaduse paragrahvi järgi, mis käsitleb liiklusnõuete rikkumist, mille tulemusena tekitati varaline kahju ja tervisekahjustus, kirjutab Meie Maa.

«Juht ei kohandanud sõidukiirust vastavalt teeoludele, auto kaotas seetõttu juhitavuse ning põhjustas liiklusõnnetuse,» ütles Tammeleht. Maksimaalselt lubab seadus sellise teo eest karistada kuni 1200-eurose rahatrahviga, arestiga või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kuueks kuuks.

40-aastase Janeki juhitud ja Orissaare suunas sõitnud kiirabiauto kaldus 19. märtsi hilisõhtul Valjala lähedal lumelörtsisel Kuivastu maanteel vastassuunda ja keeras risti tee peale. Kuressaare poole sõitvat Ford Mondeod juhtinud 45-aastane Aarne üritas oma autoga kiirabist vasakult mööduda, kuid kiirabiauto esinurk tabas Fordi parempoolset külge, mille tulemusena sõiduauto paiskus kraavipervele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles