Omanikke kutsutakse üles oma maal jahti keelustama

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahimees.
Jahimees. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eesti Erametsaliit kutsub maaomanikke kuni omanike huve arvestava jahiseaduse jõustumiseni keelustama oma maal jahipidamist.

«Omanike huve arvestava jahiseaduse menetlemine on jäänud toppama. Tegelikult on aga teema jahiseadusest palju laiem – probleem on ühiskonna suhtumises eraomandisse ja omanikesse,» ütles Eesti Erametsaliidu tegevjuht Ants Varblane.

Ta lisas, et põhiseaduse kohaselt võib omanik oma vara vabalt vallata, kasutada ja käsutada. «Aastaid kestnud ja valuliselt kulgenud jahiseaduse läbirääkimised näitavad aga partnerite soovimatust oma senistest privileegidest loobuda ja praeguste maaomanikega arvestada,» nentis Varblane.

Jahipidamist keelava protestiaktsiooniga soovivad maaomanikud oma põhiseaduslikud õigused jalule seada. Eesti Erametsaliidu seisukohtadega jahiseaduse osas on ühinenud ka Eestimaa Talupidajate Keskliit ja Eesti Põllumeeste Keskliit.

Selts kinnitab, et iga maaomanik otsustab jahipidamise keelamise aktsiooniga liitumise iseseisvalt. Aktsiooni toetav portaal valmib 1. maiks.

Möödunud suvel algatas Eesti Erametsaliit protestiaktsiooni ajutiseks jahipidamise keelustamiseks, milles osalesid enam kui 170 000 ha suuruse maa omanikud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles