Kadunud naise uurimise kohta käiv politsei sisejuurdlus lõppeb mais

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Laura Oks/Postimees

Politsei sisejuurdlus peaks 11. maiks välja selgitama, kas politseinikud tegid kõik võimaliku, et leida mullu novembris Pärnumaal Audrus kadunuks jäänud 55-aastast naist.

«17. aprill alustati distsiplinaarmenetlust kontrollimaks Karin Mikiveri asukoha kindlakstegemiseks alustatud haldusmenetluse läbiviimise põhjalikkust,» ütles Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammelaht. Ta selgitas, et distsiplinaarmenetluse käigus vaadeldakse selle menetlusega tegelenud politseiametnike tegevust. Sissejuurdluse tulemused peaksid selguma 11. maiks.

«Menetluse eesmärgiks ei ole tuvastada kellegi süüd, vaid pigem see, kas midagi oleks saanud teha paremini ja tõhusamalt,» kinnitas Tammeleht.

Aprilli alguses Erika Adamase mõrvas kahtlustatavale 34aastasele Andresele esitati kahtlustus ka Audrus kadunuks jäänud Karin Mikiveri tapmises.

55aastane Karin Mikiver jäi kadunuks eelmise aasta 27. novembril. Prokuratuuri teatel on Andres oma süüd tema tapmises tunnistanud. Kahtlustatava ütluste kontrollimisel leidsid tuukrid Audrus Uruste jõest naise torso, mis saadetakse isiku tuvastamiseks ekspertiisi.

Andres peeti kinni 7. aprillil ja vahistati 9. aprillil kahtlustatuna 21aastase Erika Adamase mõrvas.
Esialgsetel andmetel oli tegemist röövmõrvaga, kahtlustatav tungis naisele kallale eesmärgiga võtta talt ära sülearvuti. Lähedased teavitasid Erika kadumisest politseid ja 7. aprilli õhtupoolikul leiti otsingute käigus noore naise vägivallatundemärkidega surnukeha.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles