Nooruk sai leitud mobiili pärast kuriteokahtlustuse

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Politsei esitas kuriteokahtlustuse Valga noorukile, kes leitud mobiiltelefoni politseisse viimise asemel endale jättis.
 

Märtsis teatati Valga politseinikele kaotsiläinud mobiiltelefonist, mille omaniku sõnul läks seade kaotsi Valga linnas asuval jalgpalliväljakul. Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

Uurimise käigus esitati kuriteokahtlustus 15aastasele noormehele, kes leidis 22. märtsi pärastlõunal jalgpalliplatsilt 109 eurot maksva telefoni ja otsustas selle endale jätta. Noormees tunnistas politseinikele, et käitus valesti, ent ei osanud arvata, et leitud asja omastamine võiks olla kuritegu ja ese tuleks politseisse tuua.

Mobiiltelefoni õiguspärane omanik sai politseist oma vara tagasi ning on esitanud tsiviilhagi telefonist kadunud kõnekaardi maksumuse hüvitamiseks.

«Vastavalt asjaõigusseadusele on 50 eurot piirmäär, millest alates ei tohi inimene enam leitud eset endale jätta, vaid see tuleb üle anda politseile,» ütles Valga politseijuht Tõnu Kürsa. «Sageli ongi leitud eseme omastamise taga inimeste teadmatus – ei teata, et leitud esemete endale jätmine, hoidmine ja kasutamine on seadusevastane ning et sellise süüteo toimepanemise eest võib karistada kuni üheaastase vangistusega.»

Politseisse toodud esemeid hoitakse laos aasta aega ning kui omanikku ei õnnestu tuvastada või omanik esemele järele ei tule, antakse need üle kohalikule omavalitsusele, kes need realiseerib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles