Juhan Peegli stipendium jääb tänavu välja andmata

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Peegel.
Juhan Peegel. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti Ajakirjanike Liidu esimees Peeter Ernits ütles Postimehele, et tänavu pole kunagise ajakirjanduskorüfee Juhan Peegli stipendiumi rahastamine leidnud lahendust ja jätkuvad arutelud stipendiumi jätkusuutlikkuse üle.

«Tänavu jääb stipendiumi väljaandmine ära, rahastamise asi pole leidnud korralikku lahendust,» sõnas Ernits.

Varem rahastas stipendiumit Eesti Kultuurkapital ja laiapõhjaline žürii valis võitja. Ernits avaldas lootust, et edaspidi antakse stipendium siiski välja.

«Siin on olnud üldine arutelu, et kust see raha peaks tulema, sest muutunud on kulka juhtfiguurid ja sihtkapitalide nõukogud,» selgitas ta. «See on organisatoorne küsimus ja kellegi karvast kätt näha ei tasu. Senised laureaadid on teinud suurepärast tööd ja ma ei usu, et kellelegi Juhan Peegel ei meeldi.»

2009. aastal nimetati stipendiumi laureaadiks Peeter Raidla ja 2010. aastal Tarmo Vahter.

Juhan Peegli nimelise stipendiumi eesmärk on väärtustada kvaliteetset, ühiskondlikult tundlikku ja väljendusvahenditerikast ajakirjanduslikku loomingut ja selle loojaid.

Stipendium on ennekõike mõeldud parimas loomejõus ajakirjanikule, kelle sõna mõjutab ühiskonda ja keda kuulatakse, vaadatakse, loetakse ning kellest peetakse lugu.

Stipendiumi suurus oli 100 000 krooni ja see anti välja igal aastal Juhan Peegli sünnipäeval 19. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles