Aprill oli tulesurmade poolest mitme aasta traagilisim

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprilli alguses hukkus Pärnu linnale kuuluvas Liiva 8d sotsiaalmajas  põlengus vanem naine.
Aprilli alguses hukkus Pärnu linnale kuuluvas Liiva 8d sotsiaalmajas põlengus vanem naine. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tänavu aprillis hukkus Eestis tulekahjudes kokku kümme inimest, mida on kolme võrra enam kui märtsis.

Päästeameti statistikast selgub, et tänavu aprillis hukkus nii Harjumaal, Ida-Virumaal kui ka Lääne-Virumaal tulekahjudes kaks inimest ning Jõgevamaal, Läänemaal, Pärnumaal ja Tartumaal nõudis tuli ühe inimese elu.

«Nii traagilist kevadet pole olnud alates 2007. aastast, mil aprillis hukkus 15 inimest,» ütles BNSile päästeameti pressiesindaja. Ta märkis, et sageli hukkuvad vanemad mehed, kes jäävad siseruumides suitsetades magama.

«Tüüpiliselt on neil puudu suitsuandur ja sageli on mängus ka alkohol. Näiteks mõõdeti aprillis ühe hukkunu alkoholijoobeks 3,2 promilli,» sõnas pressiesindaja.

Kokku on tänavu tulekahjudes hukkunud 32 inimest, neist jaanuaris neli, veebruaris ja aprillis võrdselt kümme, märtsis seitse ja mais üks. Seega hukkus tänavu esimese nelja kuu jooksul tulekahjudes kokku 31 inimest.

Möödunud aastal hukkus tules jaanuaris neli, veebruaris 20, märtsis üheksa ning aprillis kolm inimest. Seega hukkus mullu nelja esimese kuu jooksul tulekahjudes 36 inimest.

Tunamullu hukkus tulekahjudes jaanuaris 13, veebruaris 12, märtsis kaheksa ning aprillis viis inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles