Kohus mõistis liikluspolitseinikud süüdi altkäemaksu võtmises

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Künnapuu (vasakult), Kaido Must, Jüri Pilt, Kristjan Seero ja Lauri Alu kohtusaalis.
Rainer Künnapuu (vasakult), Kaido Must, Jüri Pilt, Kristjan Seero ja Lauri Alu kohtusaalis. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnu maakohus mõistis kolm Lääne prefektuuri politseinikku süüdi  altkäemaksu võtmises. Üht meest süüdistati ka altkäemaksu vahendamises ning ametisaladuse hoidmise kohustuse rikkumises. Süüdi mõisteti ka politseiametnikele liiklustrahvist pääsemiseks ja info saamiseks altkäemaksu andnud kolm meest.

Süüdistuse kohaselt jätsid liiklusjärelevalvet teostanud politseinikud Rainer Künnapuu ja Kaido Must 2010. aasta suvel kolleegi Jüri Pildi palvel vormistamata tema tuttavate Kristjan Seero ja Ahti Käsi liiklusrikkumiste materjalid ning said selle eest altkäemaksu, teatas Pärnu maakohus.

Lisaks andis Pilt oma tuttavale Lauri Alule teenete vastu mitmel korral teada liikluspatrulli asukohast; samuti rikkus ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustust, edastades mitmele oma tuttavale politseiinfosüsteemist KAIRI andmeid erinevate sõidukite omanike kohta.

Altkäemaksuna andis Seero Pildile ahvenafileed ja angerjat ning Käsi 24 purki õlut, mille Pilt vahendas Künnapuule ja Mustale. Alu vahetas Pildi kasutuses olnud sõiduautol freooni.

Karistuseks mõistis kohus Pildile altkäemaksu võtmise ja vahendamise eest kaks aastat vangistust tingimisi kaheaastase käitumiskontrolliga katseajaga. Ametisaladuse hoidmise kohustuse rikkumise eest karistati Pilti rahalise karistusega 50 päevamäära, s.o 842,50 eurot.

Künnapuud ja Musta karistas kohus altkäemaksu võtmise eest ühe aasta ja kuuekuulise vangistusega tingimisi 18-kuulise käitumiskontrolliga katseajaga. Seerole, Alule ja Käsile mõistis kohus karistuseks altkäemaksu andmise eest üheaastase vangistuse tingimisi 18-kuulise käitumiskontrolliga katseajaga.

Sundraha ja menetluskulude katteks mõisteti meestelt riigi kasuks välja kogusummas üle 3900 euro.

Tänase otsuse vaidlustamise soovist tuleb menetlusosalistel kohtule teatada seitsme päeva jooksul. Kui selline teade tuleb, on põhistatud otsus kättesaadav 18. mail.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles