Leedulane jäi elukaaslase pussitamises süüdi ka ringkonnakohtus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: SCANPIX

Tallinna ringkonnakohus jättis teisipäeval muutmata Harju maakohtu otsuse mõista leedulane Gintas Burkauskas elukaaslase pussitamise eest pikaks ajaks vangi.

Nii Burkauskas kui tema kaitsja taotlesid maakohtu süüdimõistva otsuse tühistamist ning süüaluse õigeksmõistmist, ütles Tallinna ringkonnakohtu kantselei referent BNSile.

Harju maakohus määras jaanuari keskel 47-aastasele Gintas Burkauskasele raskete tervisekahjustuste tekitamise ees seitsmeaastase vangistuse. Kuna mehel oli ka varasema süüteo eest osaliselt karistus kandmata, tuleb tal kokku trellide taga veeta kümme aastat. Karistusaja alguseks luges kohus mullu 26. mai, kui politsei mehe kinni pidas.

Süüdistuse järgi ründas Burkauskas mullu 26. mai õhtul Tallinnas Pae tänaval asuvas korteris oma elukaaslast Svetlanat, keda pussitas kääridega selga. Naine sai eluohtlikke vigastusi, kuid meedikutel õnnestus tema elu päästa.

Burkauskas on varem viiel korral kriminaalkorras karistatud, viimati sai ta röövimise eest kolme ja poole aasta pikkuse vangistuse 2008. aasta oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles