Maret Maripuu ministritoolile istub tõenäoliselt Urmas Klaas

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Klaas
Urmas Klaas Foto: Pm

Homsel Reformierakonna juhatuse koosolekul tehakse suure tõenäosusega riigikogu liikmele Urmas Klaasile ettepanek võtta üle sotsiaalminister Maret Maripuu lahkumisel 23. veebruaril tühjaks jääv ametitool.


Uut sotsiaalpähklipurejat on Reformierakond otsinud viimased kolm nädalat ning mitmed asjasse pühendatud inimesed väitsid, et tegemist oli üsnagi oodatult raske ülesandega. Sel teemal on räägitud paljude kandidaatidega, kuid Postimehe andmetel on suurimad šansid ministriks tõusta riigikogu majanduskomisjoni juhil Urmas Klaasil.

«Juttu on muidugi sel teemal olnud,» ütles Klaas eile õhtul Postimehele. «Neljapäeval koguneb juhatus ja siis on selge, kellele ettepanek tehakse.»

Alates jaanuari lõpust, kohe pärast Maripuu tagasiastumise teadet hakati spekuleerima võimalike kandidaatide nimedega ja üheks neist oli kunagine sotsiaalminister Toomas Vilosius. Reformierakond tegi talle ka pakkumise, kuid mees keeldus.

Viimasel ajal südikalt sotsiaalteemadel sõna võtnud Taavi Rõivase nimi on olnud samuti kogu aeg kandidaatide pakkujate suus, kuid seda ühe lisandusega: «Oleks ta kümme aastat vanem, siis oleks vastus jah.»

Esimeste seas pakuti kohta ka riigikogu sotsiaalkomisjoni liikmetele Tatjana Muravjovale ja Tõnis Kõivule. Samuti räägiti erakonnavälisest kandidaadist,  Tervise Arengu Instituudi juhist Maris Jessest.

Jesse kinnitas aga Postimehele, et sellele kohale on teda pakkunud vaid ajakirjandus ning Reformierakond pole tema poole pöördunud.

Urmas Klaas (37)

•    Haridus: Tartu Ülikool, ajalugu 1994 (cum laude); Tartu Ülikool, ajaloomagister 1998
•    Töökohad: XI Riigikogu alates 2007; Põlva maavanem 2004–2007; haridusministeeriumi teabekorralduse osakonna juhataja 2004; ajalehe Postimees peatoimetaja 2000–2003; Postimehe uudistetoimetuse toimetaja, arvamustoimetuse juhataja, Tartu toimetuse juhataja, peatoimetaja asetäitja 1995–2000.
Allikas:  PM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles