Korvpallur Kesküla lähedased ei ole kohtuotsusega rahul

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus tunnistas Elina süüdi Kert Kesküla tapmisele kaasa aitamises ning mõistis talle 6-kuuse šokivangistuse.
Harju maakohus tunnistas Elina süüdi Kert Kesküla tapmisele kaasa aitamises ning mõistis talle 6-kuuse šokivangistuse. Foto: Liis Treimann

Kert Kesküla lähedased ei ole rahul Harju maakohtu möödunud neljapäevase otsusega, millega tuntud korvpalluri mõrvareid ja sellele kaasaaitajaid karistati.

Kannatanute kaitsja Kadi Mägi teatas Harju maakohtule soovist esitada kohtuotsusele apellatsioon, ütles maakohtu pressinõunik Kristina Ots. Samuti kaebab otsuse edasi kuriteole kaasa aidanud ja 6 kuuse šokivangistuse saanud Elina kaitsja Leonid Olovjanišnikov.

Harju maakohus mõistis möödunud neljapäeval Kert Kesküla mõrvas süüdi Nikolai Sokolovi ja alaealise Edgari ning mõistis neile karistuseks vastavalt 12 ja 8 aastat vangistust. Tapmisele kaasa aitamises süüdi mõistetud Elina karistuseks oli neli ja pool aastat vangistust, millest kohe ärakandmisele kuulub 6 kuud ning ülejäänu tingimisi. Jevgeniat karistas kohus 2 aasta ja 8 kuu pikkuse tingimise vangistusega, millest kohe peab neiu vangis olema 4 kuud.

Lisaks peavad süüdimõistetud, alaealiste puhul nende vanemad maksma kannatanu tsiviilhagi katteks solidaarselt 3462,10 eurot.

Samuti mõisteti noortelt riigi tuludesse sundraha, õigusabikulud ja ekspertiiside tasud.
Prokurör Jüri Kasesalu jäi mõistetud karistustega üldjoontes rahule, ehkki karistus erines tema küsitust. Tänagi kinnitas ta Postimehele, et ta ei kaeba otsust edasi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles