Päästeamet keelas suletavatel päästekomandodel leinaseisaku

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheksal päästekomandol tuleb homsest kiivrid varna riputada.
Üheksal päästekomandol tuleb homsest kiivrid varna riputada. Foto: Raigo Pajula

Päästeamet keelas päästekomandodel austusürituse korraldamise, mille käigus lülitatuks tööle ka päästetehnika alarmseadmed. Päästeameti sõnul on tegu leinaseisakuga ning pole seetõttu kohane. 

Homme lõpetavad tegevuse üheksa riiklikku päästekomandot üle Eesti. Seetõttu soovisid komandod korraldada austusürituse, mille stsenaariumi kohaselt oli plaanis iga komando isikkoosseis ja päästetehnika oma komando juures üles rivistada. Kindlal kellaajal taheti üheks minutiks tööle lülitada päästetehnika alarmseadmed.

Päästeamet keelas selle aga ära ning seetõttu tuleb ka komandodel sulgemist pisut vaiksemalt tähistada.

Päästeameti peadirektori asetäitja Kuno Tammearu põhjendas keeldu sellega, et sellisel moel avaldatakse au hukkunud teenistujatele. «Me ei leina ja taoline üritus oleks olnud kohatu, eriti arvestades, et kuu aega tagasi hukkus üks meie seast.»

Tammearu lisas, et komandode ümberkorralduse eesmärk on organisatsiooni jätkusuutlikkus ja senisest parema teenuse pakkumine senisest suuremale hulgale elanikkonnast. 

Tammearu märkis, et komandode ümberkorralduste käigus pakuti kõigile, keda muudatused puudutasid, tööd. Kokku 69 mehest otsustas pakkumist mitte vastu võtta 17 meest.

Eesti päästeala töötajate ametiühing soovib aga tänada kõiki päästjaid, meeskonnavanemaid ja komandopealikke, kes komandode reformimise käigus on erinevatel põhjustel sunnitud armsakssaanud päästetöölt lahkuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles