Politsei eest pagenud joobes naine saadeti arestimajja

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihutamine Jõhvis lõppes avariiga.
Kihutamine Jõhvis lõppes avariiga. Foto: Ida prefektuur

Eile õhtul Ida-Virumaal Sompas politsei peatumismärguannet eiranud ja vastu majaseina kihutanud naine saadeti 30 päevaks arestimajja.

Eile 16. mail kella 20.46 paiku märkasid politseinikud Jõhvi linnas Kaasiku tänaval maja hoovist väljumas sõiduautot Škoda Felicia, teatas Ida prefektuur. Kuna Škoda oli politseinikele tuttav juba varasemast ajast selle juhtimisõiguseta juhi pärast, otsustati sõidukile järgneda.


«Kui politseinikud andsid sõiduautole peatumismärguande, algul siniste ja punaste märgutuledega, mõne aja möödudes ka sireenidega, jätkas juht ainult kiirendamist ning paistis, et peatumine on viimane, millele ta mõtles,» rääkis Jõhvi politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Martin Rist eileõhtusest sündmusest.

Rist lisas, et nii kui politseinikele sai selgeks, et juht ei peatu, teavitati sündmusest juhtimiskeskust ja kutsuti lisaks naaberekipaaž, et vajadusel korraldada sõiduki sundpeatamist. Politsei märguandeid eiranud auto oli Sompa alevikku jõudes saavutanud sõidukiiruse 147 km/h.

Kuna juhi sõidustiil oli ebakindel, palus patrull lisaks naaberekipaažile teavitada sündmusest ka kiirabi.

Sõiduki roolis olnud 19-aastane juhtimisõiguseta ja alkoholijoobes Tiina ei tulnud toime nii suurel kiirusel sõiduauto juhtimisega. Škoda kaldus Sompa alevikus Kelluka tänaval kurvis paremale, sõitis vastu teepeenral olnud kändu, selle tulemusena tõusis sõiduauto esiots üles ning teekond lõppes Ülase tänava nurgal vastu maja seina.

Tütarlapsel oli turvavöö kinnitamata ning kokkupõrke tulemusena lamas ta mõne minuti meelemärkuseta juhi kõrvalistme ees. Tema vigastused, vaatamata nii suurel kiirusel vastu maja seina sõites, olid minimaalsed, ta lonkas ainult üht jalga. Pärast seda, kui kiirabi oli Tiina üle vaadanud, toimetas patrull tütarlapse arestimajja.

Tiinat on korduvalt kõrvaldatud sõiduki juhtimiselt. Seekord püüdis naine parukat kandes jätta politseinikele muljet, et keegi teine on roolis. Täna määras kohus Tiinale karistuseks 30 arestipäeva.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles