Jahimeeste selts jätkab jahiseaduse asjus oma senist liini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahimees.
Jahimees. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eesti jahimeeste selts valis eile uue juhatuse, kes lubab jahiseaduse ettevalmistamise suhtes jätkata senist liini.

Eile Järvamaal Oisus toimunud Eesti jahimeeste seltsi volinike koosolek valis uue 19-liikmelise juhatuse, mille eesotsas jätkab seltsi presidendina Margus Puust.

Jahimeeste seltsi tegevjuht Tõnis Korts rõhutas, et uude juhatusse valiti ka selliseid inimesi, kes on väga hästi kursis maaomanike huvidega või on ise maaomanikud.

Juba aastaid tegemisel oleva uue jahiseaduse sündi on takistanud just teravad erimeelsused jahimeeste ja maaomanike organisatsioonide seisukohtades, mis alusel peaks jahindus Eestis korraldatud olema. Jahimeeste seltsi tegevjuht kinnitas, et jahimeeste sihiks on olukorra lahendamine.

«Jahiseaduse osas arutasime põhjalikult läbi erinevad töövariandid,» ütles Korts, tõdedes, et oli väga üksmeelne koosolek. «Kuna päris sellist dokumenti ei olnud olemas, mille poolt või vastu hääletada, siis otsus oli rohkem põhimõtteline, et toetada seda liini, mida on senise juhatuse poolt aetud ja anti uuele juhatusele volitused edasi läbi rääkida. Oleme täis otsustavust edasi liikuda ja vast tuleb ka lahendus.»

Jahimehed lähtuvad Kortsi sõnul metsloomade asurkonna keskse jahinduse positsioonilt ja peavad õigeks suunda sellisele lahendusele, mis ei lõhuks väljakujunenud ühistööd tänavu 45-aastaseks saavas Eesti jahimeeste seltsis.

Jahimeeste seltsi uus juhatus:

1.         Tõnu Juul

2.         Lembit Kaljuvee

3.         Aigar Kallas

4.         Mati Kivistik

5.         Toomas Kõuhkna

6.         Oliver Leif

7.         Toomas Marrandi

8.         Margus Mägi

9.         Andres Onemar

10.       Priit Piilmann

11.       Margus Puust

12.       Jaanus Põldmaa

13.       Karel Rüütli

14.       Neinar Seli

15.       Arne Taal

16.       Tiit Tammsaar

17.       Raul Vahtre

18.       Taavi Veskimägi

19.       Jaak Volmer

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles