Rahaskeemis osalenu: Kalle Palling andis mulle 15 000 krooni

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Palling.
Kalle Palling. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Anonüümseks jääda soovinud naisterahvas, kelle nimi on «Aktuaalse kaamera» toimetusele teada, rääkis, et ka temal paluti Reformierakonnale annetada tundmatu päritoluga raha.

«Minule pakuti neli aastat tagasi teatud summat, et viiksin selle Reformierakonna toetuseks panka. Summaks oli 15 000 krooni ja pakkujaks Kalle Palling,» rääkis naine «Aktuaalses kaameras».

«Ta ei öelnud, kust see raha pärineb ja ma ei pidanud ka vajalikus seda küsida, sest teadsin, et ta oli ja on ka praegu Reformierakonna nimistus ja arvasingi, et võib-olla on see tema annetus,» rääkis naine. «Seda küsisin küll, et miks ta seda ise ei anneta ja selle peale öeldi, et tegi juba paar nädalat tagasi annetuse ja oleks imelik, kui ta veel sellise summa erakonnale annab.»

«Mul on väga hea meel, et Silver (Meikar – toim.) pidas õigeks seda avalikustada,» ütles naine ning arvas, et rahaskandaal ei ole meedia ülespuhutud mull, vaid nii need asjad käivadki ning lisas, et on valmis sama juttu rääkima ka uurimisorganitele.

Kalle Palling ütles juhtumit kommenteerides, et kui ta on erakonnale annetanud, siis ainult oma isiklikest vahenditest. «Annetanud olen erakonnale varemgi ning kavatsen seda teha võimalusel ka tulevikus.»

«Uudistes olnud 14 500 kroonise annetuse 8. aprillil 2008 tegi minu pikaaegne tüdruksõber Kairi, kellega olime aastaid ühiselt oma elu majandanud ja rahalisi kohustusi jaganud, näiteks ühise eluaseme üür ja muud kulutused. Seetõttu ta minu palvel erakonnale annetuse tegi,» selgitas Palling.

Palling ütles, et palus annetuse tüdruksõbral teha seetõttu, et kuna ta oli lubanud oma kampaaniakulud katta, kuid sel hetkel ei olnud tal võimalik endal ülekannet teha.

«Täna me enam koos ei ela ja ühist majapidamist ei oma. Kindlasti ei olnud mu kavatsus annetust varjata ning mõistan, et tänases olukorras võib see tekitada negatiivseid küsimusi. Samas kinnitan veelkord, et mul ei olnud sellega seoses mingeid halbu kavatsusi, vaid see oli tingitud teadmatusest, et see võib olla probleem,» ütles Palling.

«Kinnitan ka, et minu varasema tüdruksõbra poolt annetatu pärines minu isiklikest vahenditest ja tänaste uudiste valguses ütlen ka juurde, et kindlasti ei palunud ega nõudnud mul seda teha keegi erakonnast. Nagu öeldud, oli tegu pigem praktilise küsimusega ja teadmatusega, et tegu võiks olla probleemiga,» sõnas Palling.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles