Evelyn Sepp varjatud annetustest: see on erakondades tavaline praktika

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelyn Sepp
Evelyn Sepp Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kauaaegne riigikogu liige, keskerakondlane Evelyn Sepp astus täna reformierakondlase Silver Meikari kaitseks välja sotsiaalmeedias ning kinnitas, et võõra raha annetamine oma nime all on Eesti erakondades tavaline praktika.

«Nii vähe, kui ma päevapoliitikaga üleüldse tahan viimastel aegadel kokku puutuda, tahan ma Silver Meikari kaitseks nii mõndagi öelda,» kirjutas Sepp oma Facebooki lehel. Ta kinnitas, et Silver Meikari kirjeldatud skeem «on ju erakondade puhul täiesti tavaline praktika ja antud juhul toetaks tema ühemõtteline avalikkuse toetus ehk tõesti mõne musta augu lõpuni valgustamist.» Ta lisas, et see ei ole koht, kus sõnumitooja hukata ja ta lollikeseks teha. «Igatahes eilseid ja tänaseid kommentaare lugedes veendusin taaskord, et inimeste nimekiri, kelle tere, telefonikõne või kiri jääb minu vastuseta, pikenes taas õige mitme nime võrra. Jälk limuklus!» lõppeb sissekanne.

Evelyn Sepp ise jäi oma sissekande teemal kommenteerides kidakeelseks. «Ma ei soovi anda oma Facebooki sissekandele muid kommentaare ja mul on selleks väga selge põhjus,» rääkis keskerakondlane. «Olles olnud poliitikas 15 aastat ja näinud, mis seal toimub, siis mul ei ole mingit põhjust kahelda selles, mida Silver Meikar räägib,» kinnitas ta ja lisas, et oma nime all võõra raha annetamine erakonnale on täiesti tavaline skeem.

«Mõeldes järgi, kas mul oleks midagi faktipõhiselt meenutada, näiteks kuupäevi, summasid, nimesid, siis kuna ma ei suudaks neid tõestada nii ehk naa, oleks samasugune olukord sõna-sõna vastu,» tõi ta välja sõnaahtruse põhjuse. Ta kinnitas, et just seetõttu ei järgi ta riigiprokurör Heili Sepa üleskutset, kus paluti sarnases skeemis osalenud parteiliikmetel sellest prokuratuurile teada anda.

Küsimusele, miks ta just nüüd otsustas selle avalduse teha, vastas endine saadik: «Minu meelest äärmiselt inetu käitumine ja see üleolev ülbitsemine, Silverit lolliks tegev doteeriv poliitiline mentorlus, oli see, mis mind väga ärritas.» «Ometigi oli võimalik öelda, et kindlasti on tehtud midagi mida võib-olla ei peaks tegema ja selleks on oma objektiivsed põhjused olnud. Tavaliselt ju nii ongi,» lisas ta.

15 aastat Reformierakonda kuulunud Meikar tunnistas eilse Postimehe arvamusloos, et annetas oma nime all aastail 2009–2010 parteile kokku 115 000 krooni, mis polnud tema oma ja mille päritolu ta ei tea.

Riigiprokuratuur alustas Meikari väidete kontrollimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi tunnustel, mis näeb ette vastutuse erakonna majandustegevusele või varale kehtestatud piirangute rikkumise eest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles