EMTA ja EKA tihendavad koostööd

Mirjam Mäekivi
, uudistetoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMTA rektor Peep Lassmann ja EKA rektor Signe Kivi
EMTA rektor Peep Lassmann ja EKA rektor Signe Kivi Foto: Peeter Langovits

Eesti Kunstiakadeemia (EKA) ja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (EMTA) rektorid sõlmisid koostöömemorandumi, mille raames kavatsetakse osaliselt ruume jagada ning otsida ühisosa õppetöös.

Koostöö eesmärk on soodustada kaunite kunstide akadeemilise õppe stabiilset arengut ja tugevdada nende konkurentsivõimet, teatasid koolid.

EMTA rektori Peep Lassmanni sõnul on kahel ülikoolil mitmeid erialasid, mis teineteist täiendavad ja mille õppeks saab kasutada ühiseid ruume.

Lassmann ja EKA rektor Signe Kivi avaldasid lootust, et riigi toel õnnestub lähiajal leida lahendus mõlema ülikooli investeeringuvajadusele ja arendada optimaalsel viisil ja kaasaja nõuetele vastavalt välja nende taristud.

«EKA on valmis uue hoone projektis vähendama pinda ja tegema koostööd EMTAga nendel erialadel, kus kokkupuude on reaalses elus juba nüüdki loomulik (nt stsenograafia ja lavakunst) ning arendama ühistegevust neil erialadel, mille arengule tuleb see igati kasuks - näiteks uus meedia, audiovisuaalsed kunstid jmt,» sõnas rektor Signe Kivi.

Tihedamat koostööd plaanitakse järgmistes valdkondades: EMTA saalikompleksi rajatava black-boxi ühiskasutus EKA stsenograafia osakonnaga; uutel tehnoloogiatel tugineva audiovisuaalse kunsti õppe ühine arendamine; doktoriõppekavade osaline integreerimine; loomeettevõtluse ühismooduli rakendamine.

Kahes kaunite kunstide ülikoolis õpib praegu kokku üle 2000 tudengi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles