TV3: Savisaar nimetas rahaskandaali tüüpiliseks uue partei loomise olukorraks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Raepress

Keskerakonna juht Edgar Savisaar leiab sarnaselt peaminister Andrus Ansipile, et Reformierakonna rahaskandaali näol võib olla tegu pinnase loomisega uue partei väljatulekuks.

«See on tüüpiline uue partei loomise olukord, nii nad sünnivadki,» ütles Savisaar «Seitsmestele uudistele».

«Täpselt samuti oli 2005. aastal, kui tuli see Res Publica – teatati, et kõik parteid on väga halvad, aga nüüd tuleb uus, kõige puhtam ja ilusam partei. Noh, mõni aasta hiljem nägime, mis sellest kõige puhtamast ja ilusamast parteist saanud oli,» meenutas Keskerakonna esimees.

Savisaar lisas, et ei usu, et praegune justiitsminister ja kahtlaste annetuste tegemise ajal Reformierakonna peasekretär olnud Kristen Michal skandaali tõttu ametist tagasi astuks.

Teadmata päritolu raha enda nimel parteile annetamise avalikustanud reformierakondlase Silver Meikari siirusest rääkides küsis Savisaar, miks too varem oma paljastustega välja ei tulnud.

«Mina ei tea, kas ta on siiras või ei, mina ausalt öeldes ei tunne teda, aga mulle on küll arusaamatu üks asi – kui ta oleks nii siira silmavaatega poiss, nagu ta oli eile õhtul ühes telesaates, siis ma küsiksin, et aga mida ta tegi need kaks või kolm aastat, sest ma saan aru, et tegu on ju mitu aastat vana looga,» rääkis Savisaar.

Keskerakonna juht lisas, et Meikar oleks saanud parteiüritustel teema tõstatada ja see oleks pidanud lausa tema kohus olema, kuid rõhutas samas, et ei taha Reformierakonna siseasjadesse sekkuda.

15 aastat Reformierakonda kuulunud Meikar tunnistas Postimehe teisipäevases arvamusloos, et annetas oma nime all aastail 2009–2010 parteile kokku 115 000 krooni, mis polnud tema oma ja mille päritolu ta ei tea. Riigiprokuratuur alustas Meikari väidete kontrollimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi tunnustel, mis näeb ette vastutuse erakonna majandustegevusele või varale kehtestatud piirangute rikkumise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles