Ligi sõnul ei andnud Meikar erakonna juhatusele piisavalt selgitusi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Liis Treimann / Postimees

Reformierakonna aseesimehe, rahandusminister Jürgen Ligi sõnul ei saanud erakonna juhatus partei rahastamisskandaali põhjustanud Silver Meikarilt  täna ammendavaid selgitusi.

Ligi ütles pärast Reformierakonna juhatuse koosolekut ajakirjanikele, et erakonna liikmed soovisid Meikarilt teada, miks ta suhtleb parteiga meedia kaudu, miks ta pole kordagi tõstatanud oma muret erakonna sees ning miks ta võttis selle praegu üles viisil, mis laseb poliitikal paista räpasemana, kui see tegelikult on. «Me teame, kuidas poliitikat tehakse, ja me ei tunne seda ära Silveri jutus,» lausus ta.

Ligi sõnul jäi Meikar oma vastustes ebakonkreetseks ning ütles vaid, et tema otsus oli emotsionaalne. «Selle poolest jäi meie jutt poolikuks: me ei saanud vastust, miks meedia kaudu, miks nii, et asjad paistaksid räpasemana, miks sellist muljet luues, et poliitika on ostetav,» ütles Reformierakonna aseesimees.

Ligi avaldas kahetsust, et Meikar on kasutanud olukorda poliitika määrimiseks ega ole kordagi öelnud, et poliitilisi otsuseid ei saa annetuste eest osta. Tegelikult hoiab Reformierakond rahastamist ja praktilist poliitikat tema kinnitusel lahus. «Võin öelda, et Reformierakonnas ei ole annetatud anonüümselt, ei ole annetatud sularaha ja ei ole poliitikat ostetud,» kinnitas ta.

Ligi avaldas arvamust, et lastes poliitikal paista tegelikust räpasemana, on tekitatud korvamatut kahju. Ta ütles, et julgeolekuoht pole mitte see, kui näiteks ärimees Rein Kilk annab Meikarile annetuse tegemiseks raha, vaid see, kui usaldus riigivõimu vastu teenimatult langeb.

Ta märkis, et edasi peab Reformierakond tegelema tõsiselt oma maine päästmisega. Meikari arvamusloo järel on riigiprokuratuur algatanud kriminaalmenetluse ning selle episoodiga ei ole parteil tema sõnul enam võimalik otseselt tegeleda.

«Maine puhtaks pesemise meetod on ka see, et me loomulikult teeme oma ettepanekud erakonna rahastamise reeglite suhtes,» lisas Ligi, kes muu hulgas tõi ka esile, et erakond on Meikari eest hoolitsenud ning aidanud tal saada inimõiguste instituudis tööd.

Meikar ütles Postimehele, et tal on väga hea meel, et erakonna juhatus ta tänasele koosolekule kutsus, ning on alati valmis erakonna liikmetega uuesti kohtuma. Täpsemalt ei saa ta koosolekul arutatud teemadest enda sõnul rääkida, sest koosoleku lõpus lepiti kokku, et mingeid kommentaare sisu ja õhustiku osas ei anta.

Rahandusminister Ligi kommentaari nimetas Meikar kurvaks üllatuseks. «Mul on kahju, et on asutud taas isiklikule rünnakule, sest küsimus ei ole minu isikus, vaid poliitilises kultuuris ja selles, kuidas saaks seda parandada,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles