Uuring: eestlaste arvamus sisserännanute kohta osutus keskmisest skeptilisemaks

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon avaldas sisserände- ja varjupaigapoliitika aruande 2011. aasta kohta ning 48 protsenti arvamusuuringus osalenud eestlastest leiab, et seaduslikele sisserännanutele peaksid kehtima samad õigused mis oma riigi kodanikele, samas kui 50 protsenti eestlastest on selle vastu.

ELis tervikuna on võrdsete õiguste poolt 68 protsenti ja vastu vaid 28 protsenti kodanikest.

Vaid veerand eestlastest (27 protsenti) on arvamusel, et EL peaks soodustama tööalast rännet kolmandatest riikidest, leevendamaks demograafilisi ja tööjõu puudusest tingitud probleeme.

ELis keskmiselt arvab nii 42 protsenti inimestest.

Kui 53 protsenti arvamusuuringus osalenutest leiab, et ränne rikastab ELi riikide majandust ja kultuuri, siis eestlaste hulgas on see näitaja vaid 38 protsenti ning ülekaalukalt rohkem on neid, kes nii ei arva: 59 protsenti.

80 protsenti arvamusuuringus osalenutest ja 72 protsenti eestlastest on nõus, et ELi liikmesriigid peavad andma kaitset ja varjupaika nendele, kes seda vajavad.

Kui kaheksa igast kümnest eurooplasest leiab, et varjupaigataotlejate arv peaks olema ELi liikmesriikide vahel ühtlasemalt jaotatud, siis eestlaste hulgas pooldab seda ettepanekut vaid iga kuues.

Kolmveerand eestlastest peab oluliseks, et ELi piires saab reisida ilma piirikontrollita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles