TTÜ professor: arvutite keelamine loengutes parandas õppetööd

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti.
Sülearvuti. Foto: Mihke Maripuu

Tallinna Tehnikaülikooli avaliku halduse instituudi direktor Rainer Kattel rääkis, et peale arvutite keelustamist muutus õhkkond loengutes paremaks.

Tallinna Tehnikaülikooli avaliku halduse instituudi poolt õpetatavates ainetes keelati veebruaris tudengitel nii süle- kui tahvelarvutite ja nutitelefonide kasutamine.

Kattel rääkis toona, et enamik tudengeid ei kasuta sülearvuteid loengute ajal mitte õppetöö, vaid pigem meelelahutuslikel eesmärkidel. Näiteks uudiste lugemiseks ja suhtlusportaalides osalemiseks.

«Õppejõudude tagasiside on olnud väga positiivne, loengutes ja seminarides valitseb hoopis teine õhkkond, arutelud ja suhtlus õppejõuga on oluliselt paranenud,» kinnitas Kattel nüüd, kui möödunud on üle nelja kuu. «Ausalt öeldes on hetkel raske isegi mõista, miks me seda varem pole teinud.»

Katteli hinnangul on ka tudengid olukorraga väga rahul, igatahes teema pole ammu enam päevakorral. «Samuti sai erinevate tudengite esindajatega põhjalikult räägitud veebruari jooksul ning üldiselt jõudsime vastastikuse arusaamise ja mõistmiseni,» kinnitas ta.

Arvutikeelust loobumist plaanis pole.

«Avaliku halduse instituudis jääb see kindlasti nii, sest õppetöö kvaliteet ja tudengite osalus õppetöös on märgatavalt paranenud,» rääkis Kattel. Ta lisas, et ka varem on mõned õppejõud TTÜs sellist keeldu kasutanud, kuid seda, kas mõni instituut seda ka ametlikult teha kavatseb, ei osanud ta öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles