Ilves: see oli vahetu ja siiras reaktsioon

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves.
Toomas Hendrik Ilves. Foto: Liis Treimann

President Toomas Hendrik Ilvese sõnul olid tema Twitteri-postitused Paul Krugmani loo teemadel siirad.

«See oli vahetu ja siiras reaktsioon Eesti viimaste aastate pingutuste kaitseks,» ütles Ilves Postimehele.

President asus ööl vastu tänast oma Twitteri kontol sõnasõtta New York Timesi kolumnisti ja Nobeli preemia võitnud Paul Krugmaniga, kes juhtis tähelepanu sellele, et Eestis pole erilist majanduslikku tervenemist olnud.

«Kirjutame millestki, millest me midagi ei tea ja oleme teiste suhtes ülbed, ülevad ja patroneerivad, sest nad on sinu jaoks lihtsalt pilusilmad. Ju Nobeli preemia kaubanduse eest tähendab, et sa võid jutlust pidada ka majandusteemadel ja öelda, et meie riik on tühermaa,» kirjutas Ilves.

«Si**me ida-eurooplaste peale: nende inglise keel on vilets, nad ei vasta, teevad, mida on lubanud ja valivad tagasi valitsusi, kes on vastutavad,» jätkas Ilves. «Mida meie ka teame – oleme lihtsalt rumalad ja lollid ning valgustamata ida-eurooplased.»

Postimees soovis presidendilt teada, kas selline sõnavõtt on sobilik vaid nädal pärast seda, kui president kutsus poliitikuid üles «talitsema oma emotsioone ning püsima tsiviliseeritud mõttevahetuse piires».

Muu hulgas soovisime ka teada, kas presidendi hinnangul on suhtlusvõrgustike sõnavõttudel teistsugused reeglid kui näiteks ametlikes kõnedes.

Presidendi kantselei saatis kuuele küsimusele vastuseks loo alguses esile toodud tsitaadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles